I dag har jeg laget pitabrød.
De er ikke som de du kjøper i butikken,
disse er fulle av luft og super gode!
Og så enkle å lage.
Det blir godt med luft i dem.
Masse rom til å fylle i masse godt :-)
Du trenger:
4,5 dl lunket vann
25 g gjær
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
10-11 dl hvetemel
Gjæren røres ut i litt av vannet.
Tilsett resten og bland i olje og salt.
Så tar du melet i og kjører det i kjøkkenmaskin
til deigen er smidig og fin.
Heves under plast i 30 min.
Deles så i 12-14 deler.
Lag boller, og la dem heve på platen.
Kjevle dem så runde og flate.
4 stk pr brett.
Etterheves igjen.
Stekes i 9-12 min. På 250 grader.
Følg godt med, de blir fort stekt for mye.
Kan fryses.
Disse ble laget for å ha i frysen.
Kanskje noen blir spist i helga :-)
Snart helg igjen jo!!
Klem
Nam! Dette såg kjempegodt ut. Må testes ut! :) Takk for oppskrift og kjempesnille kommentarer inne hos meg! :)
SvarSlettDe så supergode ut!:))
SvarSlettJeg har en giveaway på happylights:)
Ta en tur innom bloggen min så får du se:)
Ha en fin dag videre skjønne deg:)
Klem fra Janne
Så knallgode dei såg ut og så flinke du er som baker sjølv her er det rett i butikken å kjøpe:)
SvarSlettFine dag til deg!
Klem fra Lillian
Lukter Husmorpoeng her altså.
SvarSlettFlinke du er da som lager de selv.
Det setter nok mannen og barna i huset pris på.
Uffa meg for et vær, håper ikkje du blåser bort, jeg har plukket opp blomster, lykter, pledd og div. løsøre utenfor nå.
Ille, og så er det så vidt begynt.
Ønsker deg en fin inne kveld.
Takk for fine hilsener Susanne det blir jeg så glad for.